luni, 15 iunie 2009

Reteta

Pui cu sos de rosii

Ingrediente:
- piept de pui sau pulpe de pui, 1 kg de rosii, 5-6 catei de usturoi, 2 lingurite de zahar, sare, 1-2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa pulpele de pui sau pieptul pana cand acestea sunt fierte. Intre timp se curata rosiile de coaja (rosiile se curata mai usor daca sunt oparite in apa care fierbe pt 2-3 minute) si se obtine sucul de rosii cu ajutorul mixerului (sau se taie marunt rosiile sau se dau prin sita). Dupa ce carnea de pui a fiert se aduga sucul de rosii, sare dupa gust, zaharul, frunzele de dafin si la sfarsit, inainte cu 1 minut sa stingem focul adaugam si usturoiul.

Este o reteta simpla. Eu i-am dat aceasta mancare Karinei la 10 luni impreuna cu pireu de cartofi. Carnea i-am taiat-o foarte fin in pireu si am amestecat si cu sos. Eu prefer astfel sosul de rosii dar se poate face si cu faina. Pentru bebe e bine sa fie fara sare mancarea.

0 Comments:

Post a Comment